A technológiáról…

Halit* sókristály felhasználásával készült sóoldatot pára formájában juttatjuk a helyiségbe. Hatása olyan, mintha néhány napot tengerparton lévő sós levegőn töltöttünk volna, csak koncentráltabb formában. A XXI. századi technológiának köszönhetően nem kell messzire utaznunk, hogy ennek a jótékony mikroklímának a levegőjét belélegezhessük.

A tengerparti nyaralások során tapasztalt kiszáradt bőr és haj emléke nem kell, hogy bárkit is elriasszon. Míg a nátrium-klorid (konyhasó), valamint a tengeri só is erős dehidratáló hatású, a só szobában használt ásványi sók természetes hidratáló tulajdonságokkal is rendelkeznek, ezáltal elősegítik a bőr ideális vízmegtartását.

A környéken egyedülálló só szobánkban nem csak a só légutakra gyakorolt gyógyító hatását tudják megtapasztalni, hanem a Himalája sótéglákon átszűrődő fények nyugtató – fényterápiás – hatását is, mindezt lágy, nyugtató zene kíséretében. Picit kiragadjuk a hétköznapok mókuskerekéből, picit lelassítjuk a rohanást és pihentetjük a testet és a lelket is.

* Halit sókristály

250 millió éves, Pakisztánból származó gyémánt só a Halit. A himalájai só egyik ritka fajtája, amit a legtisztább, üledékes anyagoktól mentes rétegekből bányásznak. Színe teljesen áttetsző vagy hófehér, akár a hegyi kristály. A Halit a világ legmagasabb értékű sója, megtalálható benne mind a 84 kémiai elem. Hatása a teljesség igénye nélkül; szabályozza a sejtműködést, előnyösen hat a bélműködésre, bőrbetegségekre, energiát ad, helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát.