Só – Szín – Terápia

A Himalája sólámpákon áthaladó fény nagyszámú negatív iont hoz létre,ezek a negatív ionok segítenek „elnyelni”az elektromos eszközök (TV, rádió, telefon, wi-fi, klíma, stb.) által produkált elektromágneses sugárzást. A pozitív ionok, amiket a fent említett eszközök hoznak létre, fejfájást, teljesítmény csökkenést, kimerültséget és ingerlékenységet eredményezhetnek.

A sólámpákat színterápiaként már az ősi Kínában, Egyiptomban és Indiában is használták, mert hitték, hogy a fénynek gyógyító hatása van a testre.

A Himalájai sókristályokkal számos természetes színárnyalatban találkozhatunk, a fehértől a narancson át a mélyvörösig illetve ezek keverékeivel. A színvariációk magyarázata a kristályok vastartalmában rejlik, minél nagyobb a vastartalom, annál élénkebbek a színek.

Minden szín és árnyalat, ami a sótéglákon megjelenik, különböző testrészeken fejti ki jótékony hatását. Egy-egy szín, és az általa kibocsátott energia az idegrendszer közvetítésével eljut a megfelelő területre, ahol segít az egyensúly helyreállításában.

A fény 98%-a a szemünkön keresztül jut be a testünkbe, majd egy ideg mentén eljut a hipotalamuszba. A fény serkenti a szerotonin termelést. A szerotonin ezután a tobozmirigybe jut, és melatonint termel. Szerotonin és melatonin szabályozzák szervezetünk működését.